4 december 2023

Elon Musk: lancering van de eerste vlucht Falcon Heavy is op 6 februari

Credit: SpaceX

Het hoge woord is er uit! De CEO van SpaceX himself, Elon Musk, heeft op Twitter gezegd dat de allereerste lancering en vlucht van de Falcon heavy, de ‘maiden flight’ van de opvolger van de succesvolle Falcon 9 raket, plaatsvindt op dinsdag 6 februari a.s.

Te lanceren inclusief rode Tesla Roadster vanaf gewijde grond in ruimtevaartkringen, lanceerplatform 39A op NASA’s Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida, de plek waarvandaan de Apollo’s eind jaren zestig en begin jaren zeventig werden gelanceerd. De Falcon Heavy heeft onlangs een belangrijke test ondergaan, de zogeheten static fire test. Hieronder beelden daarvan.

Share

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Is dit de lancering van de Tesla?

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: