13 april 2024

Oh jeee, de wereld vergaat weer eens, dit keer op 23 april

Credit: Geralt/Pixabay.


Het is weer zo ver: berichten dat we binnenkort het einde der tijden mogen verwachten komen weer tot ons, leze bijvoorbeeld dit bericht van de gezaghebbende Britse Daily Express. Allerlei planeten zouden volgens kenners, zoals ene David Meade, in samenstand zijn en die zou voorspeld zijn door de tekst zoals te vinden in Openbaringen 12: 1-2, waarin onder andere te lezen valt “En er verscheen een groot teken in de hemel: een vrouw, bekleed met de zon, en de maan was onder haar voeten en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren.” Volgens de kenners zou de planeet Niburu verantwoordelijk zijn voor die samenstand. In oktober zou die mysterieuze planeet langs de aarde scheren en dan door z’n zwaartekracht enorme vulkanische uitbarstingen veroorzaken.

OK, tot zover de bekende hel- en verdoemenispraat van de apocalisten en Niburisten, de verhalen die vele malen eerder al zijn verkondigd en die nooit en te nimmer zijn uitgekomen. Is er enige reden waarom ze nu wel gelijk zouden hebben en de wereld inderdaad binnenkort het loodje legt? Nee nee nee, driewerf nee, meneer Meade en consorten verkondigen wederom de grootst mogelijke onzin. Ten eerste is er op 23 april helemaal geen samenstand van planeten. Astronomisch gesproken is het enig interesssante die dag dat er een maximum is van de meteorenzwerm der Lyriden. Maar dat betreft onschuldige stukjes ruimtestof van een paar gram, die sporen van licht veroorzaken als ze in de atmosfeer ‘verbranden’, maar daar zal de aarde niet aan ten onder gaan. Ten tweede bestaat Niburu helemaal niet. De mythische planeet is een verzinsel en er is geen enkel bewijs voor z’n bestaan. Mocht ‘ie toch bestaan en in oktober in de buurt van de aarde komen dan hadden we ‘m al lang met telescopen moeten hebben gezien. Ten derde zou de zware planeet Jupiter volgens de doemverhalen in het sterrenbeeld Maagd staan, een duidelijke verwijzing naar de Bijbelse tekst “…een groot teken in de hemel: een vrouw…” Maar wat is ’t geval: Jupiter staat helemaal niet in Maagd, hij staat in Weegschaal. Kortom: maandag 23 april allemaal lekker gaan doen wat je van plan was, je niet druk maken en ’s avonds bij helder weer genieten van de Lyriden. Bron: Space.com.

Share

Comments

 1. Co van Driel zegt

  Hallelujah, laat de Here Jezus maar gauw terugkomen.
  Hij is nu al bijna 1988 jaar weg. Ik ben er klaar voor, om Hem op 23 april te begroeten.

 2. Jan Pronk zegt

  Poeh. Gelukkig! Loof de Heer…ik bedoel, loof Arie.

 3. En dat wordt mij nu pas verteld 🙂
  https://youtu.be/JDACkMZ7roc

 4. Wie weet…maar dat zal meer aan Trump en Poetin liggen…

 5. Etienne zegt

  Op 23 april ? Is dat geen 22 dagen te laat ?

 6. Paul Bakker zegt

  Ik vind het best vervelend zo net voor de mei-vakantie.

  • Co van Driel zegt

   De HEERE God zal wederkomen, als niemand Hem meer verwacht. Nu verwachten sommige mensen op de ze aardkloot Hem op 23 april. Dan zal Hij dus niet terugkomen. Bovendien, ik heb schijt aan Hem (als Christen), want Hij heeft de Aarde 1988 jaar in de steek gelaten. We hebben het waarschijnlijk verkeerd begrepen. Hij ging weg en stuurde Zijn Geest 10 dagen later. Ja, en wat of wie is die Geest dan? Een duif, een vlammetje. Kop op zeg, laat de HEERE God eens duidelijk zijn. Hij weet toch alles? En Hij begrijpt toch ook, dat wij mensen in verwarring worden gebracht door dit soort theologische vindingen? We willen zekerheid en niet gebaseerd op een of ander wazig geloof.

  • Zouden we ons geld niet terug kunnen krijgen? 😀

 7. Johan B. zegt

  En natuurlijk precies op mijn verjaardag.

  • Co van Driel zegt

   Alvast gefeliciteerd. Maar de HEERE God komt niet op 23 april terug.
   Hij komt op een dag, dat NIEMAND Hem meer verwacht.
   Nu verwachten ze Hem op 23 april, dus dan komt Hij niet.
   Ik wil overigens ook nog graag 50 jaar worden, dus dan mag Hij vóór 16 september 2018 niet terugkomen.

 8. Ik wil ook nog 50 worden,,, en ik ben pas 39,,, dus wacht nog even een paar jaar aub

 9. Hé Arie,
  Een vrouw aan de hemel hoeft niet een verwijzing naar het sterrenbeeld Maagd te zijn hoor!
  Misschien is het wel Vrouwe Justitia die de Libra vasthoud om ons te oordelen.

  Groet, Paul

  Als de Daily Express zo gezaghebbend is, komt het vast helemaal goed. Prettig uiteinde allemaal. 😀

 10. Angele van Oosterom zegt

  Had dit alles dan misschien toch iets te maken met de planetoïde 2018 GE3 te die op 192.000 km afstand afgelopen zondag de 15e april van de aarde lang scheerde, en ong. net zo groot bleek als de Toengoeska meteoriet in 1908 boven Siberië? Rond de 44-100 m doorsnee. Een wake-up call noemt NASA het. (AD)

  • Zal de wereld wel wakker geschud hebben als het raak geweest zou zijn
   Eindelijk iets wat mischien wat xtra bewustzijn had geschapen…
   En in het ergste geval vernietigd

   • Angele van Oosterom zegt

    Jazeker, maar met 2000 km² die in Siberië aan flora/fauna weggeblazen werd wil ik er toch liever niet aan denken. Maar zoiets als dit blijft toch heel lastig te voorspellen net als aard/zeebevingen.

 11. Ik heb met mijn zoon (jesse 12 ) afgesproken , dat als er een onze kant op komt….dan koppen we hem weg :.)

 12. Het is inmiddels 24 april en……….. Godnonderjuuu er is niets veranderd. Geen Meet en Greet met onze imaginaire baas, geen helse taferelen, geen gras dat groener is in de hemel.
  Ik ging gisteren met een gerust hart slapen en dacht dat ik wakker zou worden in de hemel. Nakend, zonder schaamte voor mijn wat robuuste lichaam, een fles prosecco in de hand en wel 3 zonnen om een mooie bruin getande huid te krijgen, zonder het risico van huidkanker. Een ruisende zee, vol met koraalriffen en onvoorstelbaar mooie vissen om te snorkelen. Praten met de dolfijnen.
  “Hee wakker worden Lisa” hoor ik in de verte en ondanks mijn nog dichte ogen, zie ik enige donkerte zich meester maken. Ik doe mijn ogen open en zie mijn partner over mij heen hangen en mij wakker schudden in bed. ” Je moet werken, het is tijd”. Op dat moment ben ik weer in deze wereld , vol stijgende temperaturen en co2 uitstoot, zeikerds van klanten over een uur en de eeuwige strijd van afvallen. Helemaal bij mijn positieven besluit ik maar weer vol overtuiging te wachten op de volgende kans van het vergaan van de wereld. Eerst maar even een douche en tanden poetsen dan maar………..

Speak Your Mind

*