23 april 2024

Trailer film ‘First Man’ is uit

De film First Man over het leven van Neil Armstrong gebaseerd op de biografie van James R. Hansen gaat op 12 oktober 2018 in première in Imax. De hoofdrol wordt gespeeld door Ryan Gosling, bekend van films als LaLaLand en Blade Runner 2049. De trailer is net uit.

Neil A. Armstrong, eerste man op de maan credits; wiki

Janet Armstrong wordt gespeeld door Claire Foy. De producent is Damien Chazelle. De film volgt Armstrong vanaf zijn carrière als gevechtspiloot in de Korea oorlog, zijn selectie als astronaut en uiteraard als hoogtepunt zijn vlucht met de Apollo 11 gevolgd door de maanlanding. Damien Chazelle baseert de film op het script van Josh Singer (bekend van Spotlight) en direct gebaseerd op het boek van Hansen.

Het boek is een uitgave van Simon & Schuster, NY, uit 2005 en telt met index meer dan 700 bladzijden. James R. Hansen vertelt het complete verhaal vanaf de kleine Europese dorpen waar beide familie’s van Neil Armstrong vandaag kwamen,
Ladbergen, Duitsland, net iets over de grens bij Enschede waar de familie van Neil Armstrongs moeder vandaan kwam, de Kotter familie tot aan Langholm, Schotland waar de Armstrong tak vandaan komt, met een Deense ‘Koenig’ tak. Zijn vader heette eigenlijk voluit Stephen Koenig Armstrong. Het boek telt alle successen en alle ook diepe tragedies van Neil Armstrongs publieke en privé leven. Het is een prachtig compleet verhaal en ben benieuwd hoe het verhaal in de film verwerkt is. James Hansens openingszin van de proloog; ‘For most people around the world, receiving an email from Neil Armstrong was like getting a message from the Archangel Gabriel. The first time I received such a message from Neil was back in 2001, and I remember the tremendous excitement I felt when I saw his message pop up in my inbox. More than six hundred emails from Armstrong later, sent to me over the course of our ten year association since I begun work on his authorized biography, First Man, I still regard, every message that he sent to me as extraordinarily special. Bron; Vulture, First Man

Share

Speak Your Mind

*