2 maart 2024

Zo, mijn Saturnus V is klaar

Zo, ik ben klaar voor het vijftig jarig jubileum van de Apollo 11 missie.

Werner von Braun en z’n duizenden medewerkers deden er iets langer over, maar die werkten dan ook aan een 1:1 versie van de Saturnus V raket. Mijn LEGO versie is op schaal 1:100, dus toen ik ‘m na twee dagen van bouwen gereed had stond daar een model van 1,1 meter lengte. Ik had ‘m vorig jaar voor mijn verjaardag kado gekregen, maar tot nu toe was ’t er niet van gekomen om hem te bouwen. Deze kerstvakantie moest het er echter van komen en met veel plezier – ooit toen de kidzz nog klein waren was ik een fervent LEGO-bouwer – heb ik de raket stukje bij stukje opgebouwd. Hierboven zie je ‘m rechtopstaand, hieronder liggend.

Nou wil het geval dat ik al zo’n model van de Saturnus V raket had, eentje die dateert van begin jaren zeventig. Maar zoals je op de foto hieronder ziet heeft die niet echt de tand des tijds heelhuids kunnen doorstaan. Hij is aan alle kanten gescheurd en na jaren op zolder te hebben gestaan is de top van de raket, inclusief de Apollo-capsule, maanlander en ontsnappingsraket verdwenen. Ik heb alles afgezocht, maar kan die top nergens meer vinden – oeps! 

Nou ik die tip-top LEGO Saturnus V heb ben ik van plan om dat oude model weg te doen. Mocht er nog iemand belangstelling voor hebben dan kan je ‘m zo af halen, anders gaat ‘ie over een week de grijze container in.

Share

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Mooi ding, zo’n Saturnus V raket van lego.

  2. Mooi hoor Arie, die nieuwe. Ik heb ook nog zo’n oude uit 1970 (?) Die heeft nog op diverse tentoonstellingen en in scholen gestaan. Volgens mij is het kunststof/plastic inmiddels wel aan het vergaan. Ik zal ‘m ook eens uit de motteballen halen 🙂

  3. Hé wat leuk. Mmmm, als er twee gare schaalmodellen zijn valt daar misschien wel één hele van te maken. 😀

    • Viel mij niet tegen, nadat ik m’n raket terugvond diep verstopt op zolder. Eigenlijk is ie best nog wel oke. Moet wel een beetje gerestaureerd worden (ontsnappingstoren en derde trap). Ik gooi ‘m zeker nog niet weg. Ik kan hier denk ik geen foto plaatsen. Ik stuur ‘m via FB.

Speak Your Mind

*