18 mei 2024

Video: spectaculaire ‘Hot fire abort’ van de Delta IV Heavy raket

Credit: ULA Webcast (via YouTube).

Gisteren was de bedoeling dat de Delta IV Heavy raket van United Launch Alliance (ULA) vanaf Cape Canaveral in Florida zou lanceren om de NROL-44 spionagesatelliet van het National Reconnaissance Office in de ruimte te brengen. Maar het liep allemaal iets anders. Slechts drie seconden voor lift off, terwijl de vlammen al uit de raketmotoren kwamen, werd de lancering stopgezet. Hieronder de spectaculaire beelden van die ‘hot fire abort’, zoals dat heet.

Onderzocht wordt nog wat er precies is gebeurd zodat de lancering werd afgebroken. Men verwacht de lancering later deze week te kunnen doen.

Share

Comments

  1. Enceladus zegt

    Dan sta je ook mooi met een mond vol tanden als je net ‘And lift off’ hebt gezegd…

    Groet,
    Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*