19 juli 2018

Een avondje Deepsky fotograferen

Gisteravond (15 maart 2012) was het eindelijk weer eens een avond+nacht helemaal helder, dus moest ik weer wat Deepsky foto

Reacties

  1. Een mooie oogst van een avondje Deep Sky. Bij de foto van de samenstand van Venus en Jupiter vind ik die spikes bij Venus mooi. Ik hou daar wel van, die punten. Van die foto van de Virgocluster – mooi resultaat overigens – vroeg ik mij af: weet je nog dat Paul ooit een programma had, waarmee je precies kon 'matchen' welke sterrenstelsels je had gefotografeerd? Weet jij nog welk programma dat was?

  2. die andere Jan zegt:

    Yep, Gefeliciteerd met die rijke fotonenbuit, mijn waarde collega, het is weer, zoals altijd, bijkans onbeschoft strelend voor het oog!!!………Ik heb er ook van genoten,ook al zat ik dan niet achter mijn Newtonnetje maar achter het fraaien zwarten ijzeren stuurwiel van het 18 pk'tje, des avonds onderweg van Middelburg naar Dordrecht…..enne……met een zachtdeinend vaartje van 82 echte kilometers per uur heb ik tijd genoeg gehad om van het mooie hemelse uitzicht te genieten!!

  3. Bedankt voor jullie reacties. Ik moet die foto inderdaad eens door Unimap heen halen en kijken wat er werkelijk allemaal aan sterrenstelsels op staan.

  4. Ik zit de foto van Virgo cluster sterrenstelsels nu vanaf een andere monitor te bekijken en zie nu beter dat dit plaatje ook meer fotonen verdient om mooier te worden.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.