22 juli 2018

Wijst BaBar op scheurtjes in het Standaard Model van de deeltjesfysica?

Een electron en positron vervallen in een B bar meson, dat in drie deeltjes uiteenvalt

Recent onderzoek van botsende elementaire deeltjes in de BaBar deeltjesversneller van het Amerikaanse SLAC National Accelerator Laboratory laat zien dat er aanwijzingen zijn dat het zogenaamde Standaard Model van de elementaire deeltjes wel eens onvolkomenheden zou kunnen bevatten. In BaBar – ooit opgezet om te achterhalen waarom er meer materie dan antimaterie in het heelal is – botsen electronen met hun antideeltjes, positronen, een botsing die een B meson en een antimaterie B bar meson (B) oplevert. Het gaat om dat laatste deeltje, want dat vervalt op zijn beurt in een D meson, een anti-neutrino en een tau lepton, een proces dat

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.