19 juli 2018

Ontdekken we binnenkort de eerste exo-maan?

De maan Europa verschijnt boven de wolkentoppen van Jupiter

Nu om de haverklap verre planeten ontdekt worden, is het tijd voor de volgende stap: het detecteren van verre manen. Dat zegt althans David Kipping, onderzoeker van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. Hij is de leider van Hunt for Exomoons with Kepler (HEK), een project dat een jaar geleden is gestart. Hoewel het project nog zeer jong is, heeft het al resultaten opgeleverd. Okee, men heeft nog geen exomanen ontdekt. Men heeft wel twee onzichtbare planeten gedetecteerd, waarvan het bestaan kan worden vastgesteld aan de hand van de invloed die ze uitoefenen op planeten die we w

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.