16 juli 2018

Totale zonsverduistering in aantocht…. in Noord-Australië

Het totaliteitspad van de eclips van 13 november 2012

Morgen is het Nieuwe Maan. Op zich geen bijzondere gebeurtenis, maar mocht je die dag toevallig in het Australische Queensland zijn, een provincie aan de noordkust, dan heb je geluk. Of als je op een bootje aan het dobberen bent in de Grote Oceaan. Er is namelijk die dag in die contreien een totale zonsverduistering te zien, waarbij die Nieuwe Maan precies voor de zon langs schuift. Op de afbeelding hiernaast zie je het pad waar de verduistering totaal is. De totaliteit duurt nergens langer dan vier minuten en 2 seconden. Meer info over deze verduistering vind je op deze pagina. De eclips zal overigens niet alleen vanaf aarde worden bekeken, want de ESA is van plan ‘m te gaan bekijken met de

Reacties

  1. Hoe laat gebeurt het, nl tijd?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.