18 juli 2018

Nieuwe Marssonde ondergaat heftige testen

MAVEN mission objective

MAVEN gaat ondermeer meten hoe snel Mars zijn atmosfeer kwijtraakt aan de zonnewind

De Marsrovers Opportunity en Curiosity maken momenteel het Marsoppervlak onveilig, maar de volgende Marsmissie staat alweer voor de deur. De MAVEN-ruimtesonde (hetgeen staat voor Mars Atmosphere and Volatile EvolutioN) is helemaal in elkaar geknutseld en staat klaar voor een serie rigoreuze testen. Hierbij wordt onder andere gekeken of de ruimtesonde wel geschikt is voor lancering.

Welke testen zo’n high-tech bouwdoos moet ondergaan? Wel, ten eerste een serie akoestische testen om te zien of de sonde geschikt is om de herrie en trillingen tijdens de lancering te overleven. Zou toch lullig zijn als MAVEN

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.