22 juli 2018

Film: ‘Einstein and Eddington’

eddington_einsteinIk kwam pas geleden ‘Einstein and Eddington‘ tegen, een 94 minuten durende film die voor BBC Two/HBO is gemaakt en die gaat over de bijzondere relatie tussen de Britse wetenschapper Arthur Eddington en zijn Duitse collega Albert Einstein. De film speelt zich af in de nadagen van de Eerste Wereldoorlog, toen Engeland en Duitsland nog heftig met elkaar in een oorlog verwikkeld waren en de wetenschappers geacht werden aan die strijd hun steentje bij te dragen. Einstein had net z’n Algemene Relativiteitstheorie (1915) opgesteld, een theorie die in Engeland als belediging werd opgevat, want wie durfde het aan om de zwaartekrachtswetten van de Brit Isaac Newton ter discussie te stellen? Eddington moest dat allemaal uitzoeken en kijken hoe de theorie van die Duitser onderuit geschoffeld kon worden. Maar het liep allemaal iets anders af. Prachtige film om te zien, waarin we naast Eddington (gespeeld door David Tennant) en Einstein

Reacties

 1. Tijd om er eens even voor te gaan zitten……ben benieuwd!

 2. Zojuist gezien. Wel een aardige film. Ik wist niet dat Einstein 2 zoontjes had (en eerder nog een dochter 🙂
  Naughty Einstein 😀
  Wáár is de dochter van Einstein. Wat weten we over haar? 🙁
  Leuk gedaan met die telescoop en de zonsverduistering.

 3. @ Enceladus. Ja, Die achterkleinkinderen zijn generatiegenoten van ons Gert 😀 En bij die laatste link naar Mara Einstein zie ik dat ze ook 2 van mijn (vele) hobby’s heeft n.l hardlopen en breien hahaha!
  Bedankt voor je research Gert.

  • Enceladus Enceladus zegt:

   Leuke hobby’s, waarvan het in ieder geval volstrekt zeker is dat je ze nooit gelijktijdig kunt beoefenen! 😉

   groet,
   Gert (Enceladus)

 4. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

  Net gekeken, vermakelijke film voor liefhebbers van Einstein 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.