19 juli 2018

Oh ja dat is waar ook, het was Pi-dag vandaag

pi-dag

Ik ben vandaag een tikkeltje laat met dit bericht – zojuist een feestje op mijn werk gehad – maar het gezegde luidt ‘beter laat dan nooit’, dus vandaar maar even gemeld dat het vandaag voor de zoveelste keer Pi-dag was.

Reacties

 1. Nu is het 2014. Dus in mijn notatie is het 14.3.’14. daar zit ook pi in deze hele maand maart lang !! En dit zal zich niet snel herhalen.

  Nu heb ik op de technische school geleerd, dat er ooit een ontwerper een grote stalen ronde tank ontwierp en dat er een gat ontstond. Dat koste erg veel geld om dat goed te krijgen. 3,14 is te klein voor pi en 22 / 7 ( hé 22 juli) weer te groot.

  Daarom stelde de leraar voor (in de tijd zonder rekenmachines maar rekenlinealen) om als we onze rekenlineaal niet bij ons hadden (groot ding) 355 / 113 te nemen.
  Gemakkelijk te onthouden 2×1 2×3 2×5

  Dat scheelt maar 8 ppm !!!!!! en 3,14 scheelt 5% , 6000 keer nauwkeuriger.

 2. Hilko Dwarshuis zegt:

  Nieuw in dit artikel is vooral het woord “verpiëriseren”. Uit de context is enigszins af te leiden wat de betekenis hiervan is, maar zelfs Google heeft hier geen antwoord op: de enige link leidt naar dit artikel (op zich al een prestatie van formaat).

 3. Tsja wat zullen we zeggen, het is mijn bijdrage aan het verrijken van het groot Van Dale’s Woordenboek der Nederlandse Taal. Ik heb het idee om dit soort woorden te gebruiken van Phil Plait overgenomen. Met regelmaat plaatst hij prachtige foto’s en om de lezers erop te wijzen dat een grotere versie van de foto beschikbaar is gebruikt hij dit soort woorden, zoals ‘Click to ennebulenate’ als hij het over wolken heeft (zie deze blog van hem daarover). Wel grappig trouwens dat zoeken op Google naar ‘verpiëriseren’ inderdaad maar één hit geeft en wel de Astroblogs. Jaren terug was het een opgave om te zoeken naar zoekwoorden die maar één hit gaven, nou hebben we er eentje. 😀

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.