23 februari 2024

Tropische storm Ernesto kan Space Shuttle Atlantis raken

Bliksem treft het lanceerplatform van de Atlantis

Credit: NASA TV

De tropische storm Ernesto, die in het Caraïbische gebied aan het spoken is, volgt volgens computervoorspellingen een pad dat met een kans van 50% over het lanceerplatform van Atlantis in Florida loopt. Ernesto, een paar dagen geleden nog een tropische orkaan, maar inmiddels afgezwakt tot tropische storm, zorgt daarmee voor nog meer uitstel van de lancering van de Atlantis. Het ruimteveer zou eigenlijk zondag gelanceerd zijn, maar een blikseminslag in het lanceerplatform zorgde al voor uitstel (zie foto hiernaast). De inslag blijkt na onderzoek geen schade aan de Atlantis te hebben gegeven (tenminste dat hopen we dan maar). NASA is nu aan het kijken of de Atlantis wellicht terug moet worden gereden naar de Hangar, waar hij kan schuilen als Ernesto over Kennedy Space Center trekt. Morgen wordt de beslissing daarover genomen. Afijn, we hebben dus niet alleen in West-Europa te maken met slecht weer. 🙁 Voor de liefhebbers hieronder het kaartje met het voorspelde pad van Ernesto. Woensdag vliegt de tropische storm waarschijnlijk over Kennedy Space Center.

Credit: Weather Channel

Share

Speak Your Mind

*