24 september 2018

Brieven geven ander beeld van Einstein

Kamagurka vandaag in NRC over Einstein Vandaag stond in NRC handelsblad in de wetenschapsbijlage een artikel over brieven van en aan Albert Einstein, die deze zomer voor het eerst gepubliceerd zijn. De brieven geven een beeld van Einstein, die hem als vader van twee zonen niet zo positief schetsen. Einstein is in 1903 met Mileva Maric getrouwd en ze kregen twee kinderen, Hans Albert (bijgenaamd Adu) in 1904 en Eduard (bijgenaamd Tete). In 1914 komt er een einde aan het huwelijk tussen Einstein en Maric en die scheiding betekent eigenlijk dat Einstein bijna niet meer omkeek naar z’n kinderen.
In de nu gepubliceerde brieven van bijvoorbeeld Hans Albert aan z’n vader vraagt deze hem voortdurend of Albert, die dan wegens z’n werk in Berlijn woont, naar hen in Z

Reacties

  1. Anoniem zegt:

    lachuh!

  2. Unknown zegt:

    lachuh!

  3. stom en cut

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.