19 september 2018

Bevroren Aarde kende warme plekken

Sneeuwbal AardeAl jaren hebben geologen de hypothese dat de Aarde in een ver verleden een aantal malen compleet bevroren moet zijn geweest, van de polen tot aan de evenaar. Dat is de zogenaamde ‘Sneeuwbal Aarde’ theorie. In die periodes was het zo koud op Aarde dat de oceanen bevroren en dat het gehele oppervlak door een laag ijs bedekt was. Het zonlicht werd door reflectie van het ijs weer de ruimte ingekaatst en daardoor was verwarming niet mogelijk. Maar recentelijk is dit beeld van de sneeuwbal Aarde door een aantal Britse en Zwitserse geologen herzien. Op basis van sedimentair onderzoek aan de Huqf Supergroup,

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.