24 oktober 2020

Tips voor als je in een zwart gat valt

Oeps, de waarneemhorizon doemt voor je neus opStel je bent een nietsvermoedende ruimtereiziger aan boord van de USS Enterprise en plotseling doemt er een zwart gat voor je neus op. Tom Tom deed het eventjes niet, kan gebeuren. Je ruimteschip passeert de

Comments

  1. Interessant artikel waar ik één enkele bemerking bij heb:

    Wanneer men het over zwarte gaten heeft, meer bepaald voorbij de waarnemingshorizon, dan past men toch steeds de normale wetten van de fysica toe.
    Dat lijkt me niet logisch.

    Theoretisch kan de snelheid niet groter zijn dan die van het licht. Toch is dat zo voorbij de waarnemingshorizon. Volgens mij valt er dan ook niet meteen te theoriseren over wat je al dan niet zou kunnen doen in dat gebied. De natuurkundige wetten van dat gebied zijn ons immers onbekend.

  2. Maar ook binnen de waarnemingshorizon blijven de natuurwetten van kracht en binnen de kaders van de algemene en speciale relativiteitstheorie hebben Lewis en Kwan hun berekeningen gedaan. Het is pas bij de singulariteit dat de huidige natuurwetten niet meer opgaan. En voor alle duidelijkheid: ook Lewis en Kwan zeggen dat ontsnappen niet meer aan de orde is. Hun artikel gaat alleen over de vraag hoe je zo lang mogelijk uit de greep van die singulariteit kunt blijven.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: