14 juli 2024

Bekijk de citylights met Google Earth

citylights.jpg

Credit: Google.

Eerder is het gebruiksgemak van Google Earth al ter sprake gekomen in de astroblogs, onder andere toen de module Google Sky erin werd opgenomen. Maar je kan er nog veel meer mee doen. Zo is het handig om met Google Earth te achterhalen of een plaats wel of geen last heeft van lichthinder. Kies links in het menu Lagen/Galerij/NASA/Earth City Lights. Met die City Lights zie je van de hele wereld hoe het gesteld is met de lichthinder. Wil je een astrovakantie in de Povlakte maken? Gewoon even met Google Earth naar de Povlakte in Italië vliegen en kijken of het duister genoeg is. Conclusie van de Povlakte? Vooral niet doen, want alles is melkwit. Makkelijk toch? Zuid-Holland heb ik op die manier ook even gechekt en ook daarvan moet ik helaas constateren dat het bedroevend gesteld is met de lichthinder. Maar dat wisten we in feite al. 🙁 Paul, bedankt voor de tip van City Lights (toch handig, die housewarmingparties).

 Even wat anders. Die upgrade van WordPress naar versie 2.3.1 is geslaagd. Nieuw in 2.3.1 is onder andere het gebruik van tags. Zeg maar labels die je aan een astroblog geeft. De astroblog over Citylights heb ik bijvoorbeeld de tags Google Earth en lichthinder gegeven. Je moet wel op de astroblog klikken en ‘m in een aparte pagina bekijken om de tags te zien. Tags zijn anders dan categorieën, maar ik moet nog ontdekken hoe die twee zich tot elkaar verhouden.

Share

Speak Your Mind

*