29 oktober 2020

Nieuwe C11 van Huygens is geïnstalleerd

Peter Boot neemt een kijkje door de nieuwe C11 van Christiaan HuygensSterrenkundevereniging Christiaan Huygens heeft de regenpijprefractor vervangen door een Celestron C11 [1]! 😀 Vrijdagavond hebben bestuurslid Peter Boot en enkele leden de nieuwe verenigingskijker ge

  1. Opening 279,4 mm, brandpuntsafstand 2.800 mm. []

Comments

  1. Prachtig! Op wat voor montering zit de kijker?

  2. Zuil en montering zijn door lid Cor van Vliet gemaakt. Het is een equatoriale opstelling. Zie http://astrosurf.com/huygens/infoalgemeen.html voor een betere foto van de montering (onderste foto van die pagina).

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: