23 september 2018

Het sterrenbeeld Melkkoe

Het sterrenbeeld MelkkoeEh… het sterrenbeeld Melkkoe? Een nieuw sterrenbeeld aan het firmament misschien? Noppes. Het is het door de Socialistische Partij (SP) gisteren

Reacties

 1. Ik heb me altijd afgevraagd hoe astrologie dan zou moeten werken. Gegeven dat de planeten zelf niet zo bijster veel doen.
  Kepler had een mooie theorie over de muziek van de sferen. Iedere planeet draaide dan op een sfeer en de draaiiingen tezamen maakten de hemelse muziek, zoiets.

  Uiteindelijk heb ik een aanvaardbare verklaring gevonden voor de werking van de planeten. Ik denk dat dit een origineel idee is:

  De planeten blokkeren de sterrenhemel op bepaalde punten. Vanuit de sterrenhemel komen de krachten en als een planeet of de maan of de zon voorbijschuift raken deze even uit het zicht. Vandaar de invloed op de menselijke psyche en ontwikkeling.

  Ik dacht dat dit een aardig alternatief verklaringsmodel was.
  Als curiositeit.
  Groetjes maar weer.

 2. Stèl dat het juist is dat sterren en planeten invloed op het menselijk leven zouden hebben, dan dienen zich enkele vragen aan:

  * waarom is je geboortedatum/tijdstip bepalend voor die invloed
  * waarom is die invloed niet gelijk voor ons allemaal op Aarde?
  * waar halen astrologen de wijsheid vandaan om te zeggen dat planeet x invloed y heeft op persoon z?
  * ‘de planeten’, welke zijn dat? De Soemeriërs kenden er vijf (de dwaalsterren), tot 2006 kenden we er negen en na dat jaar zijn er nog maar acht.
  * Hebben de dwergplaneten/plutoïden ook invloed? En de objecten uit de Kuipergordel? Zo niet, waarom hebben planeten wèl invloed en dwergplaneten/etc… niet?

  Afijn, genoeg vragen weer.

  Groetjezz,

  Adrianus

 3. Je moet trouwens eens in een planetariumprogramma (stellarium bv) in de tijd teruggaan tot de dag dat je geboren bent, de atmosfeer wegtoveren en kijken in welk sterrenbeeld de Zon staat. In de meeste gevallen is dat niet het “astrologisch” sterrenbeeld maar 1 of 2 sterrenbeelden verder. Dit omdat ze geen rekening houden met de precessie van de aardas. En dit is slechts en van de vele redenen waarom astrologie pure onzin is…

  Bovendien zijn er 13 sterrenbeelden in de dierenriem, maar 12 komt natuurlijk beter uit qua maanden dus hebben ze die laatste netjes vergeten :).

 4. Vanessa zegt:

  Ik heb eens gekeken, en volgens het nieuwe sterrenbeeld is schorpioen van 23 t/m 29 november. Ik houd me liever aan het oude sterrenbeeld, want een sterrenbeeld kan onmogelijk 1 week duren, aangezien de meeste ongeveer een maand duren.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.