22 juli 2019

De sublieme eenvoud van de relativiteit

Dingeman Goos wordt beloond

Dingeman Goos wordt beloond

Zoals aangekondigd hield gisteravond Dingeman Goos een presentatie voor de leden van sterrenkunde-vereniging Christiaan Huygens over de speciale relativiteitstheorie (SRT). Z’n presentatie was getiteld “De sublieme eenvoud van de relativiteit”, naar het boek van Sander Bais, de vooraanstaand theoretisch natuurkundige aan de Universiteit van Amsterdam. Dingeman had het boek gelezen en was er zeer gecharmeerd van geraakt. Het boek vormde in feite ook de leidraad van het verhaal dat Dingeman vertelde, beginnend bij de klassieke mechanika van Newton (1687)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.