24 juni 2024

Over planetaria en overheadprojectors

Weten jullie nog dat presidentskandidaat McCain een maandje terug liet blijken niets te moeten hebben van planetaria? Foolishness, noemde hij dergelijke voorzieningen. Welnu, de beste man hield twee nachten terug z’n tweede debat met Barack Obama, de democratische kandidaat. Je zou denken dat mcCain na de storm van verontwaardiging in de astronomische wereld zich wat meer zou hebben verdiept in planetaria en hebben vernomen dat jaarlijks over de hele wereld zo’n 110 miljoen mensen een planetarium bezoeken. Maar nee, niets daarvan. Tijdens het debat verklaart hij doodleuk:

He (Obama) voted for “¦ $3 million for an overhead projector at a planetarium in Chicago, Illinois. (John McCain)

Een overhead projector! 😯 Nou vraag ik je, moet zo’n man, 72 jaar oud, in de Oval office aan de knoppen van de kernwapens kunnen zitten? 😈 Bron: Universe Today + Martian Chronicles (voor die afbeelding).

Share

Comments

  1. Het niveau ook van die debatten, schrikbarend…

    Mijn ergste droom is dat McCain president wordt en overlijdt (is al op leeftijd) en dat miss Palin vervolgens de wereld mag redden.

    Je moet weten dat America eigenlijk altijd al door jongensclubjes wordt geregeerd. Intelligente getalenteerde ouwe jongensclubjes die in informele samenkomsten brainstormen over wat er moet gebeuren.

    Cheney en Rumsfeld mochten dan wel eikels van de bovenste plank zijn, ze waren wel het type van Sjors van de Rebelenclub, die van wanten wisten. Lees de autobiografie van Greenspan er maar op na!

    Ik weet niet of de Amerikaanse politiek kan functioneren met een vrouw aan het stuur.

Speak Your Mind

*