19 januari 2021

NASA probeert Hubble weer wakker te krijgen

De Hubble ruimtetelescoop

De Hubble ruimtetelescoop

Technici van de NASA zijn druk bezig om de Hubble ruimtetelescoop weer uit z’n slaapstand te krijgen. Gisteren (donderdag 23 oktober) lukte het om de computer van Hubble te rebooten. Als alles goed gaat wil men zaterdag (morgen dus) een finale poging doen om Hubble als een waar Doornroosje te doen ontwaken. Goh, wat een vergelijking. 🙂 Een week geleden heeft men enkele instrumenten vanaf de aarde overgeschakeld naar de reservestand, de Side-B’s geheten. Dat leek in eerste instantie goed te gaan, maar later traden toch twee storingen op en ging Hubble 16 oktober weer over in z’n slaapstand. In die toestand was hij al geraakt op 27 september 2008. Dit vanwege een probleem met de zogenaamde Control Unit/Science Data Formatter, die de

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.