22 september 2023

De maan vanuit de Apollo bekeken

De maan van Jorrit

De maan van Jorrit

Gisteren kreeg ik van Jorrit den Hartog een foto toegestuurd van de maan, die hij zaterdagavond in de vrieskou gemaakt had. ‘Eh.. wat heeft dat in vredesnaam met Apollo te maken?’, hoor ik menig astrobloglezer al denken. Welnu, Jorrit is de trotse bezitter van een Apollo spiegeltelescoop (zie deze foto die hij mij stuurde). 😀 Doorsnede van de spiegel is 11,4 cm en de brandpuntsafstand van de Apollo is 90 cm. Jorrit gebruikte verder een Casio camera, type EX-Z70. Hij belichtte 1/100e seconde en hield de camera zo uit de losse vuist achter de Apollo. Het resultaat mag er wezen, zeker als we bedenken dat de (bijna) Volle Maan helemaal geen gemakkelijk object is om te fotograferen. Kortom Jorrit, goed gedaan hoor! 🙂

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: