21 juli 2024

Nog 7 nachtjes slapen en IYA 2009 begint!

IYA 2009

Credit: IYA 2009

Het is bijna zover: nog zeven luttele nachtjes slapen en het Internationale Jaar van de Sterrenkunde 2009 (in ’t Engels afgekort tot IYA 2009) begint. 😀 Bedoeld om sterrenkunde te populariseren in het jaar dat het precies vierhonderd jaar geleden is dat de Italiaan Galileo Galileï voor het eerst de telescoop, een Hollandse uitvinding, op de hemel richtte. Er doen 135 landen wereldwijd mee aan IYA 2009, waaronder uiteraard Nederland, waar begin 17e eeuw bij enkele Zeeuwse brillenmakers de victorie begon. Als je op de Nederlandse website van IYA 2009 gaat kijken kom je vreemdgenoeg de melding tegen ‘under construction’. Veel pagina’s in het menu links vertonen veel niet bestaande links, dus daar moet de komende zes dagen nog flink aan gesleuteld worden. Hieronder de officiële trailer van het internationale jaar van de sterrenkunde. Luidsprekers voluit en kijken maar!

Share

Speak Your Mind

*