18 oktober 2019

Royal Society strooit met gratizz klassiekers

De Royal Society pakt uitOp 28 november 1660 werd de Britse Royal Society opgericht, voluit de Royal Society of London for the Improvement of Natural Knowledge, de Britse academie voor wetenschappen. Ter gelegenheid van het 350e jubileum in 2010 pakt de eerbiedwaardige Society nu al uit met de publicatie van 60 klassieke artikelen1. Artikelen die aan de voet hebben gestaan van menig wetenschappelijke doorbraak, zoals Newton’s artikel over licht en kleuren

  1. Dat ze met kadootjes strooien is niet voor het eerst hoor. []

Comments

  1. Bedankt voor de tip! Geweldig om dit oude spul te kunnen lezen. Ze hebben dus al 'ns eerder 'kadootjes' weggegeven, dat heb ik helemaal gemist… 🙁 Dit is dan een mooie pleister op de wonde.

    Ben het artikel aan het lezen van Eddington, daarin kom je prachtige details tegen zoals: "The baggage was brought to Sundy on April 29 mainly by tram, but with a break of about a kilometre, where it had to be transported through the wood by native carriers." En ook: "It had been intended to complete all the measurements of the photographs on the spot; but owing to a strike of the steamship company it was necessary to return by the first boat, if we were not to be marooned on the island for several months."

    Dit soort dingen lees je tegenwoordig nauwelijks meer, het is vandaag de dag allemaal een stuk zakelijker. Nu lees je alleen maar dat men waarnemingen heeft gedaan van dit-en-dat, en met resultaat zus-en-zo. Het verhaal erachter komt niet meer aan bod.

    Heel leuk om dit te lezen. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: