18 april 2024

Wie wil er nou geen horloge met écht maanstof?

Moondust DNA. Credit: BNB Concept 

Mocht je zomaar eventjes € 8.550,- op een spaarrekening hebben staan en er altijd iets bijzonders mee willen doen dan kan je nu je slag slaan. Horlogefabriek BNB Concept uit Zwitserland – hoe kan ’t ook anders – komt namelijk voor de dag met de Romain Jerome Moondust DNA. Prijskaartje: vánaf € 8.550,-.  Zoals de naam al doet vermoeden zit op alle 1969 geproduceerde horloges een snufje echt maanstof. Hoeveel stof wil de fabrikant niet verklappen, maar het is genoeg om te laten analyseren door een derde partij, zo bezweert men. Op de wijzerplaat zie je kraters, aliens, radertjes en sporen van maanvoertuigen. Het maanstof komt vermoedelijk van de drie ons maanmateriaal dat Russische maanverkenners tussen 1970 en 1976 terug naar Aarde brachten en dat momenteel tegen astronomische prijzen – what’s in a name – wordt verkocht. Er schijnt al 2 miljoen euro voor 1 gram te zijn geboden. 😯 Afijn, rennen naar de winkel voor zo’n echt maanhorloge. Eh… ben je trouwens fan van de Titanic, dan heeft men de Romain Jerome Day & Night voor je in de aanbieding, deels van echt Titanicschroot gemaakt. Prijs ongeveer € 200.000,-. Effe doorsparen hoor. Bron: NRC-Handelsblad, 25 januari 2010.

Share

Comments

  1. Moet je blijkbaar wel snel zijn… de fabrikant dreigt op de fles te gaan. Meer hier:

    http://www.luxist.com/2010/01/18/movement-shock-b

    • Aha! En door de verkoop van 1969 Moondust en 1912 Titanic horloges (aantallen zijn geen toeval) hopen ze dat faillissement zeker te voorkomen. Bedankt voor de reactie, ik ga snel nog even zo'n ding kopen. 😉

  2. Wow wat een geld zeg! Misschien als ik later groot bent 😉

  3. Of als je later rijk bent. Of – helemaal mooi – als je later groot èn rijk bent. 🙂

  4. Tegenwoordig kan je 1 are maan grond kopen voor maar 40 tot 80 euro met certificaat en al.

    • Ja dan ben je zogenaamd eigenaar van een stukje grond, dat 380.000 km van je verwijderd is. Daar heb je dus nul komma niks aan. Ten eerste omdat de club die deze stukjes verkoopt helemaal niet het recht heeft om die grond te verkopen, de maan is per slot van rekening van niemand, zoals internationaal afgesproken. En ten tweede, wat heb je er aan? Lijkt op de sterren aan de hemel die je kunt kopen, net zulke grote onzin en geldklopperij.

Speak Your Mind

*