14 juni 2024

Van Vuurpijl tot Ruimtevaart deel 2

Raketten bij Huygens. Credit: NASA

Vanavond bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Paap-city, eh… Papendrecht, deel twee van de lezing van Ger Dör genaamd ‘Van Vuurpijl tot Ruimtevaart’. Ja ja, ik snap het: wanneer was dan deel één van deze lezing? Een simpele zoektocht op dit astropodium leert ons dat die eerste lezing plaatsvond op 24 april 2009, een klein jaartje geleden. Dat was een ‘anekdotisch avondje ruimtevaart’, zoals ik het destijds heb genoemd. Nu dus deel twee en op de website van Huygens wordt daarover het volgende verklapt: “Van 330 voor Chr. toen de chinees Wan Hu met zijn raketstoel van de aarde “verdween” tot de ruimtevaart van vandaag. U wordt met spectaculaire beelden meenomen op een wonderbaarlijke reis naar en over de ruimte. Hoe dicht kun je bij de ruimte komen als je geen astronaut of kosmonaut bent maar met beide voeten op de grond staat?” Kortom, vanavond staan vanaf 20.30 uur vuurpijlen en raketten centraal bij Huygens! Hoe je d’r komt? Zo dus.

Share

Speak Your Mind

*