22 oktober 2020

Even terugkomend op SXDF-XCLJ0218-0510

SXDF-XCLJ0218-0510 eh... CLG J02182-05102

Zo’n cluster van sterrenstelsels SXDF-XCLJ0218-0510 noemen is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Het is zoals deze week bleek het verstverwijderde cluster van sterrenstelsel in het heelal, eh… tot nu toe bekend uiteraard. Met een naam als SXDF-XCLJ0218-0510 zal je het echter niet ver schoppen in faam,

Comments

 1. Ik noem hem de Minny Pops cluster.
  http://www.myspace.com/minnypops

 2. OK, staat genoteerd. Dus 't is SXDF-XCLJ0218-0510 alias CLG J02182-05102 alias de Minny Pops cluster. Eh…Gerard, is dat jouw myspace?

 3. Nee Adriaan, voor zover ik me herinner heb ik geen MySpace account.

  Maar ik vind de Minny Pops wel het beste wat de Nederlandse New Wave indertijd heeft opgeleverd. In zijn stijfheid was Wally van Middendorp ook echt een Nederlander, in tegenstelling tot Truus van Nasmak voor wie haar geruite rok met kousen slechts poduim-gimmick bleek toen ze solo +instruments voor zichzelf begon.

  Je moet het je maar herinneren, wie weet dat soort dingen nog als ik dood ben?

 4. Gut ja, Nasmak, daar gaat bij mij een vaag lichtje branden. Ik las destijds (jaren tachtig nietwaar) dat blad Vinyl af en toe. Zat af en toe ook zo'n plexi-grammofoonplaat bij ingesloten, van vage bands uit de hoofdstad.

 5. Mekanik kommando radio mechanik kommando radio! Super gaaf! (vinyl 1, ik las hem in de wiskundeles hahaha!)

  Wis je dat ik de eerste 16 nummers of zo nog heb met flexies en al!

  We stonden er ook zelf in. Kwam zo'n trendy mevrouw uit de hoofdstad naar ons Dorp schreef ze later: "Monster bestaat echt" (Vinyl 14 of zo)

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: