17 januari 2021

Kans dat we Aarde 2.0 in mei 2011 ontdekken

Kans dat we Aarde 2 mei 2011 ontdekken

Sinds de ontdekking van de eerste planeet bij een andere ster dan de zon in 1995 zijn er 490 van die exoplaneten (teldatum: 16 sept. 2010) ontdekt. De eerste daarvan waren grote planeten, Jupiterachtige gasreuzen die door hun omvang ‘gemakkelijk’ waarneembaar waren vanaf aarde. De jaren erna werd de omvang van de ontdekte planeten wel kleiner, maar ze zijn nog altijd groter dan de aarde. Vandaar de interessante vraag die Samuel Arbesman (Harvard Medical School in Boston) en Gregory Laughlin (University of California, Santa Cruz) zich hebben gesteld: wanneer wordt Aarde 2.0 ontdekt, de evenknie van de aarde, niet alleen qua massa, maar ook qua bewoonbaarheid? Ze lieten statistische berekeningen los op de 490 reeds ontdekte planeten en ontdekten dat de kans 50% is dat Aarde 2.0 begin mei 2011

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.