22 oktober 2020

Donkere materie blijft onvindbaar, zelfs voor Xenon100

De ultragevoelige sensoren van Xenon100

Zelf na honderd dagen van waarnemingen met de grootste donkere materie-detector ter wereld – de Xenon100 detector 1,4 km diep onder de rotsen van het San Grassogebergte in Itali

Comments

  1. Ik vind het zo wonderlijk dat de hele wetenschappelijke goegemeente achter een idee aan kan hollen terwijl er geen enkel experimenteel bewijs voor is. En het is ook zo leuk als dan opeens het heelal versnel uitdijt bijvoorbeeld. Of als er behalve water op mars ook water op de maan is, terwijl dat al die jaren ervoor lacherig werd afgedaan. De snaartheorie mag wat mij betreft ook op de helling, na jaren van nul komma nul voorspellende waarde.
    Adrianus, ik las pas iets interessant, dat ging erover dat dimensies zelf uitklapten na de Big bang. Dus je begint met 2 dimensies bijvoorbeeld en dan vormen zich 3 en dan 4 (de eerste of liever gezegd nulde dimensie is de tijd dan). Dat klonk zo logisch, gaat er bij jou geen lichtje branden?

  2. Dat er geen experimenteel bewijs voor donkere materie is, d.w.z dat het nooit direct is waargenomen, wil niet zeggen dat het maar een zinloos idee is. Sterker nog, indirect is wel degelijk aangetoond dat het bestaat en de bewijzen daarvoor zijn talloos. Dat de gehele wetenschap er dus achteraan holt is simpelweg vanwege het feit dat donkere materie bestaat. Alleen het selecte clubje dat in de MOND-theorie gelooft heeft een alternatief, maar die theorie kan gemakkelijk weerlegt worden. Dat van het uitklappen van de dimensies na de big bang kende ik niet. Heb je een linkje?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: