15 april 2024

Naar Holland Space Center voor de Atlantis-landing Tweetup

Credit: Holland Space Center

Straks om 11.57 uur Nederlandse tijd zal voor de allerlaatste keer een Space Shuttle op aarde landen, de Atlantis. Na de dertiendaagse missie STS-135 zal commandant Chris Ferguson de Atlantis in Florida ‘aan wal’ zetten. De weersberichten in Florida zien er goed uit, dus de verwachting is niet dat uitgeweken hoeft te worden naar Californië. Samen met collega astroblogger Jan Brandt ga ik naar Mijdrecht, waar in het Holland Space Center een gezamenlijke bijeenkomst wordt georganiseerd om samen de landing te bekijken. Een tweetup, zoals dat tegenwoordig schijnt te heten. Daarvandaan zal vast menig tweet de wereld in worden gestuurd. Afijn, vandaag wordt met de landing van de Atlantis een historische mijlpaal geschreven, waarmee een einde komt aan een periode van dertig jaar vliegen met de Space Shuttle. Een periode die begon op 12 april 1981, toen de Columbia voor de allereerste missie werd gelanceerd. Ik kom daar later nog wel op terug. Tot tweets!

Share

Speak Your Mind

*