24 juni 2024

NGC 7006, ofwel het einde van de astrofotografische komkommertijd?

NGC 7006, intergalactische buitenpost

Onder een metersdikke laag “ongeduldig” stof

Share
Over Jan Brandt

Comments

  1. Leuk om niet alleen een foto te zien, maar ook een uitgebreide uitleg achter het object erbij te lezen. Dat maakt zo'n 'simpel' klein sterrenhoopje opeens veel interessanter.

    PS: Ben afgelopen paar nachten vanaf mijn vakantieadres in Zeeland (Renesse) ook bezig geweest met wat foto's te schieten. Zal ze wel nasturen als ik weer terug ben, Hier in Renesse is de Melkweg nog zonder al te veel lichtvervuiling mooi te zien.

  2. Ha die Jan,

    ach ja…de donkere sterrenovergoten luchten van Zeeland…..wat een heerlijk plekkie om des avonds "buiten te mogen spelen"!!….En dus….laat die " mega zeeuwse fotonen-buit" maar komen, zeer geachte concurre…eh….collega…ha…ha..!! Bij deze vanuit het astronomisch thuisfront nog een zeer prettige en fotonen-rijke voorzetting van jouw vakentie toegewenst. JB

Speak Your Mind

*