28 september 2020

De mooie grote prachtige teleurstellende moeilijke Andromeda-nevel

Messier 31 ofwel de Grote Andromeda-nevel

Tja…..de Andromeda-nevel, M31,…wat motten we daar nou

Comments

 1. Mooie foto hoor Jan. Eh… voor die luisteraars, nee sorry lezeraars die geen geduld hebben om over 4,5 miljard jaar de botsing met het Andromedastelsel mee te maken: deze afbeelding geeft je een indruk wat je dan te wachten staat: https://www.astroblogs.nl/wp-content/uploads/2007/… 😯

 2. Jan Brandt zegt

  Ah….kijk, dat bedoel ik nou!!!

 3. Ik zou al verdraaid tevreden zijn moest ik onze eigen Melkweg zo kunnen zien. 🙂

 4. Jurgen Kobierczynski zegt

  Neodymium filter, langere belichtingstijden (met autoguiding) en vooral ook "flat" images trekken, dat ontbreekt er in uw opname. Dit is van een uur belichting: http://users.telenet.be/jurgen.kobierczynski/astr

 5. Jurgen Kobierczynski zegt

  Neodymium filter, langere belichting met guiding, flat images heb je nog nodig.

  Dit is van een belichting van een uur:
  http://users.telenet.be/jurgen.kobierczynski/astr

 6. Jan Brandt zegt

  Tja…..8 minuten je oog zwaar geconcentreerd vastgeplakt houden aan het oculair van een volgkijker om een volgster precies op een kriusdraad te houden is nog "lollig en redelijkerwijze te doen" te noemen…..maarre….dit een uurtje moeten volhouden riekt naar pure astronomische masochisme……..Zit dus ook ernstig te overwegen om dan ook maar eens zo'n autoguider aan te schaffen hoewel ik eigenlijk helemaal niet ontevreden ben over dit resultaat.

  "Beauty is in the eye of the beholder" and all that, remember…..!!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.