16 april 2024

Bekijk zelf het Chinese ruimtestation Tiangong-1

Een model van de Tiangong-1. Credit: Leebrandoncremer – Wikipedia

Afgelopen donderdag werd een module gelanceerd van het allereerste Chinese ruimtestation Tiangong-1. Net als met het internationale ruimtestation ISS is het mogelijk dat ruimtestation hier in Nederland over te zien komen. Via de site Heavens Above kan je ook de zichtbare passages van de Tiangong-1 volgen. Ik heb net even gechekt en vanuit Dordrecht kan ik komende dagen één passage zien:

Hij zal dan laag in het zuiden onder de maan doorgaan. Er is ook een mogelijkheid dat je passages via Twitter doorkrijgt. De Satellite Notifier Sat_Ams geeft je via tweets de passages boven Amsterdam door, zoals deze:

 

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/Sat_Ams/status/120542374706413569″]

Share

Speak Your Mind

*