14 juli 2024

NGC 4565 vanuit de Dordtsche Biesbos

NGC 4565 in Coma Berenices

Ik begin het echt leuk te vinden!! Ik ben gisteravond weer een paar uurtjes in de Biesbos geweest om mijzelve maar weer eens een ” lekker sappig melkwegstelseltje” op

Share
Over Jan Brandt

Comments

 1. Mooi resultaat hoor. We kunnen je tegenwoordig wel Digi-Janus noemen. 🙂 Ik zie boven de Spoelnevel nog een ander sterrenstelsel staan, enig idee welke dat is?

 2. Mooi plaatje.

  Ik snap je enthousiasme. Dat gevoel krijg ik ook steeds weer als je de resultaten ziet. Werkt verslavend he?

  Toevallig had ik dezelfde avond ook (weer) dit stelsel gefotografeerd. Jammer dat ik niet wist dat je in de Biesbos bezig was, anders was ik even komen kijken.

 3. Jan Brandt zegt

  Het mot nou nie gekker worden, Weer een nieuw verschijnsel aan de nachthemel….twee “digi-Jannen” met twee dezelfde gedachtes (hmmm, laat ik WEER eens NGC 4565 op de korrel nemen)….in de vorm van een zogenaamde “astrofotografische siamese tweeling”…ha…ha..!!! Tja..hoezo verslavend??….als ze ooit in de verre toekomst naast de wiet-pas een “astrofotografie-pas” gaan invoeren, dan lig ik als eerste voor de deur van het stadskantoor!!
  Oh…enne…”Mister remote control” den plaats van den amateur astronoom is……grrrrrrrrrrrrr……. NAAST zijn telescoop en niet of naast moeder de vrouw op de bank en zeker NIET klierend en wel naast de laatste “niet-borrelnoot-astronoom” in het westelijk universum….ha…ha…..
  Oh ja….dat kleine neveltje naast NGC 4565 moet volgens “de boekjes” het melkwegstelsel NGC 4562 zijn….en in elk geval niet “een foutje op de chip”..o.i.d…waarvan akte!

Speak Your Mind

*