29 oktober 2020

Opwarmertje voor Higgs-Woensdag a.s.: ook Tevatron ziet een signaal

De cijfers van Tevatron, juni 2012. Het gaat om de zwarte lijn, boven de horizontale streep.

Komende woensdag 4 juli is geen gehakt-dag, maar Higgs-dag, als CERN om 09.00 uur ‘s morgens – vol verwachting klopt ons hart – middels een seminarium de resultaten bekend zal maken van de jacht op het Higgs boson met de ATLAS en CMS detectoren van de Large Hadron Collider. Als opwarmertje voor die media-gebeurtenis werden vandaag de resultaten bekendgemaakt van de botsingen van protonen en antiprotonen die in de Verenigde Staten zijn gedaan in de Tevatron deeltjesversneller van FermiLab, waargenomen met de CDF en D0-detectoren, ‘concurrenten’ van LHC/ATLAS/CMS. Die deeltjesversneller bij Chigago stopte vorig jaar 30 september door bezuinigingen met botsingen en begin maart werden in Moriond al resultaten bekendgemaakt, waaruit bleek dat bij

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.