18 mei 2024

Golden Spike wil betalende passagiers vanaf 2020 naar de maan brengen

Credit: Golden Spike Company

Een nieuw gevormde onderneming van ruimtevaart-experts, personen uit de media en zelfs politici zijn van plan om vanaf 2020 commerciële ruimtevaartvluchten te verzorgen, waarbij passagiers tegen betaling van een prijs van ruim één miljoen euro [1]Dat is de prijs die op Universe Today wordt genoemd. Ik vraag mij af of dat reëel is. Andere bronnen zeggen dat de tickets ruim een half miljard euro kosten, de helft van de totale kosten van de … Lees verder mee naar de maan kunnen en weer terug naar de aarde. De Golden Spike Company – zoals die club heet – wil door allerlei allianties met bestaande commerciële ruimtevaartondernemingen zoals United Launch Alliance, Armadillo Aerospace en Masten Space Systems een transportsysteem bouwen dat voor € 1,1 miljard per vlucht mensen naar de maan en terug kan brengen, in de wereld van de ruimtevaart een schijntje voor zo’n missie. Per vlucht zijn er twee betalende passagiers en bij iedere missie worden twee raketten gelanceerd – eerst eentje met de maanlander en daarna eentje met de passagiers. Hieronder een infografiek waarin zo’n missie beschreven wordt.

Learn about Golden Spike Company's plan to land paying astronauts on the moon by 2020, in this SPACE.com infographic.

Credit: Karl Tate/Space.com

Source SPACE.com: All about our solar system, outer space and exploration. Hieronder een video over het ambitieuze plan van Golden Spike:

OK mensen, ga maar vast sparen! 😀 Bron: Universe Today + Space.com.

Voetnoten

Voetnoten
1 Dat is de prijs die op Universe Today wordt genoemd. Ik vraag mij af of dat reëel is. Andere bronnen zeggen dat de tickets ruim een half miljard euro kosten, de helft van de totale kosten van de missie.
Share

Speak Your Mind

*