24 juni 2024

Marsrover ziet vreemd hemelverschijnsel (UPDATE: oud nieuws)

Spirit mystery streak

Credit: NASA

UPDATE: Het blijkt om een oud nieuwsbericht te gaan, uit 2010. Foutje! Ik had het kunnen weten natuurlijk: NASA heeft al drie jaar geen contact meer met Spirit. De waargenomen streep blijkt niet de Viking 2 te zijn, maar “gewoon” een meteoriet. De Marsrover Spirit heeft een verrassing waargenomen: een heldere streep aan de hemel. De streep is waargenomen door de groene filters van de panoramische camera van het Marskarretje. Volgens NASA moet het object op dat moment het helderste object aan de Marshemel zijn geweest. Grote vraag is natuurlijk: wat is het? Wetenschappers denken dat de mysterieuze streep een meteoriet moet zijn geweest, of anders het restant van een niet langer functionerende Marssonde. Aangezien het object lijkt te bewegen met snelheid van 4 graden van een boog in 15 seconden, vallen de volgende sondes af: de Russische Mars 2, Mars 3, Mars 5 en Phobos 2 sondes; evenals de Amerikaanse Mariner 9 en Viking 1 sondes. Dat betekent dat er één kunstmatige kandidaat overblijft: Viking 2, die een polaire omloopbaan heeft die overeenkomt met de oriëntatie van de streep. Daarnaast zijn de Viking 1 en 2 de enige sondes die snel genoeg kunnen bewegen om de streep te veroorzaken die Spirit gezien heeft.  Het zou dus heel goed om de Viking 2 kunnen gaan.Wat denken jullie? Is het de Viking 2? Of toch een meteoriet? Of misschien iets anders (in het geval dat er Niburisten aanwezig zijn op AstroBlogs 😉 ) Hieronder een filmpje. Let niet op de bron (UFO Disclosure Group), ik kon zo snel geen andere vinden. Al is het natuurlijk wel een UFO, in de meest letterlijke zin van het woord 😛

Share

Comments

 1. nieuwsbreker Alex zegt
  • Olaf van Kooten zegt

   1. Het heeft niets met het artikel te maken
   2. Het is reclame maken
   3. Wij geloven niet in die Niburu-nonsens.

 2. Anoniem zegt

  zou die “streep” niet enigszins een kromming moeten vertonen ingeval van een omloopbaan ??
  of is ie daar te kort voor. ??

Speak Your Mind

*