27 april 2024

Het Pentagon publiceert opnieuw rapport over UFO’s en wil voor altijd ‘afrekenen met desinformatie over UFO’s’

Fragment 2004 encounter bij San Diego van twee Navy F/A-18F jets en een ufo, in het kader van AATIP/DoD. December 16, 2017, Credits; DoD

Het AARO dat staat voor ‘All-domain Anomaly Resolution Office’ is in de VS behept met de specifieke taak om voor het het Amerikaanse ministerie van Defensie UFO’s te onderzoeken. Gisteren, op vrijdag 8 maart ’24, publiceerde het AARO een nieuw rapport over UAP’s, afkorting van ‘Unidentified Anomalous Phenomena’. Het AARO heeft na lang onderzoek geen bewijs gevonden voor buitenaardse bezoeken aan de aarde. Ook vond het AARO geen bewijs voor pogingen om informatie daarover geheim te houden. Het rapport gaat specifiek in op onderzoeken van de Amerikaanse overheid – lees Defensie c.q. inlichtingengemeenschap – naar waarnemingen sinds 1945 en documenten uit geheime overheidsarchieven.Volgens de nieuwe studie, 63 bladzijdlanden lang, is er geen bewijs dat informatie over buitenaards leven werd achtergehouden door het Amerikaanse leger. In plaats daarvan lag de nadruk in die naoorlogse tijd op ‘belangrijkere zaken’, zoals de verkenning van Sovjettechnologieën. In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw was er een piek in het aantal UFO-waarnemingen. Volgens het rapport zijn veel van die waarnemingen te verklaren door geheime testen met geavanceerde spionagevliegtuigen en ruimtevaarttechnologie. De onderzoekers melden dat veel waarnemingen van UAP’s waar nog steeds geen verklaring voor is, in de meeste gevallen voldoende bruikbare gegevens ontbraken.

De opstellers van het nieuwe rapport zeggen te beseffen dat mensen die in buitenaardse bezoekers geloven niet veel waarde zullen hechten aan hun bevindingen. “De berichten over ongeïdentificeerde luchtfenomenen in tv-programma’s, op internet en sociale media hebben de discussie over dit onderwerp beïnvloed”, en “En ze hebben het geloof erin onder delen van de bevolking versterkt.” En verder “Vooral de verhalen over een door de overheid gevonden en geheim gehouden buitenaards ruimteschip zijn ‘bijzonder hardnekkig’, aldus de onderzoekers, verwijzend naar het ‘Roswell Incident’ waar, zo gaat het verhaal, in 1947 een UFO is neergestort. Voor het onderzoek hebben de medewerkers gesprekken gevoerd met NASA-managers en zijn er hoorzittingen gehouden in het Amerikaanse Congres. De opstellers  menen “Alle onderzoeksinspanningen, op alle niveaus, leidden tot de conclusie dat de meeste waarnemingen gewone objecten en verschijnselen waren of het resultaat van verkeerde identificatie.” Kortom, viceversa, de inlichtingendiensten en het Pentagon lijken nog steeds geen verklaring te hebben voor ten minste enkele van een reeks mysterieuze UAP’s die de afgelopen decennia zijn waargenomen en  gedocumenteerd.

Terugblik rapporten Pentagon 2023, 2021, David Grusch
UFO’s gingen mainstream in 2023, zo kwam er een vermeende, spraakmakende UFO doofpotaffaire in Amerika aan het licht, werden er in Mexico ‘alien restanten ‘ uit de doeken gedaan, richtte NASA een speciale UFO studiegroep op, en ook politici bemoeiden zich met de materie, zo liet Boris Johnson zich eind 2023 uit over het al dan niet bestaan van aliens. Een keur aan journalisten wereldwijd pikten deze materie op, en vele artikelen volgden. Begin 2023 volgde een rapport van het Pentagon over UAP’s, zie o.a. deze Astroblog. Het was het tweede rapport van het Pentagon over UAP’s, op 26 juni 2021 verscheen het eerste, 9 pagina’s tellende UAP-rapport. De Amerikaanse regering had sinds maart 2021 366 nieuwe meldingen ontvangen over UAP’s waarvan ongeveer de helft onverklaard was gebleven. Het rapport uit 2023, uitgegeven door het ‘ODNI’, het directoraat van de nationale inlichtingendienst, telde 12 bladzijden, en meldde 163 meldingen UAP’s die geïdentificeerd werden als ‘ballon of ballonentiteiten’. Een handvol andere rapportages zijn toegeschreven aan drones, vogels, weersomstandigheden of rondvliegend afval zoals plastic zakken. De overige 171 gerapporteerde waarnemingen van UAP’s of UFO’s bleven onverklaard.

Het DoD c.q. de inlichtingengemeenschap bracht zoals hierboven genoemd, in 2021 haar eerste rapport over de kwestie uit. Dat rapport onderzocht 144 meldingen van UAP’s, waarvan er slechts één uiteindelijk verklaard werd. UAP-adepten wereldwijd hadden destijds reikhalzend uitgekeken naar dit rapport waarvan de meeste informatie afkomstig was van de Amerikaanse marine. De UAP Taskforce (lees hier op deze AB meer over de oprichting van het UAPTF) onderzocht het 144-tal incidenten, allen gedateerd uit de periode tussen 2004 en 2021. Bij een beperkt aantal UAP’s werd er ‘ongewoon vlieggedrag’ gesignaleerd.

Lees op de volgende Astroblogs meer over de aanloop naar al deze rapportages over UAP’s, of deze ‘Recap over UAP’s en over de met laser gecreërde fantoombeelden als mogelijke verklaring voor de UAP’s. In 2022 werd er nog een aantal documenten (ruim 1500 pagina’s) vrij gegeven over de zogenoemde ‘close encounters’ met UFO’s, zie deze Astroblog, En uit deze stortvloed aan recente informatie over UAP’s heb ik het onderzoek van Marik von Rennenkampff begin 2024 uitgelicht. Von Rennenkampff heeft zich specifiek gestort op de analyse c.q. reconstructie van vliegbewegingen van enkele van de UAP’s ( Eng. ‘Unidentified Anomalous/Aerial Phenomena) zoals getoond op video’s opgenomen door Amerikaanse marinevliegers.

David C. Grusch, 26 juli 2023, Credits; wikimedia commons

In scènes die aan een sciencefictionfilm deden denken, getuigde op 26 juli 2023 in een publieke hoorzitting voor het Amerikaans Congres David C. Grusch, een voormalig inlichtingenfunctionaris van defensie over een vermeende UFO-doofpotaffaire in de VS. Grusch was in de maanden erna tot op heden, veel in de media waaronder recent bij ‘The Joe Rogan Experience’, aflevering 2065, Grusch heeft in de loop van 2023, via o.a. zijn vele media-optredens stapsgewijs meer over deze doofpotaffaire en plein public verteld en deed recent bij Rogan uitgebreid zijn verhaal. Grusch beweert dat de Amerikaanse regering al tientallen jaren in het bezit is van‘intacte en gedeeltelijk intacte’ op aarde gecrashte voertuigen, van onbekende oorsprong. Deze werden verzameld als onderdeel van een geheim programma, en dit programma loopt, aldus Grusch, buiten de UAP taakgroepen om.

NASA en DoD’s AARO, Sean Kirkpatrick, en opvolger Tim Phillips
Op 14 september 2023 bracht ook NASA hun eerste langverwachte onderzoeksrapport uit van de hand van hun studiegroep over UAP’s. NASA stelde geen enkele bewijs gevonden te hebben dat UAP’s een buitenaardse oorsprong hebben, zie ook deze Astroblog. En voor de duidelijkheid; de NASA-studie staat los van het onderzoek van het AARO van het DoD. Dit DoD onderzocht, zoals hierboven genoemd, de afgelopen jaren waarnemingen die de afgelopen decennia zijn gerapporteerd door militaire piloten en geanalyseerd door Amerikaanse defensie- en inlichtingenfunctionarissen, zie o.a. deze Astroblog en het eerste rapport van 26 juni 2021 van het DoD. De parallelle inspanningen van de NASA en het Pentagon benadrukken een keerpunt voor de regering na tientallen jaren besteed te hebben aan het afleiden, ontkrachten en in diskrediet brengen van meldingen van niet-geïdentificeerde vliegende objecten, of UFO’s, die dateren uit de jaren 1940 e.v.. Sean Kirkpatrick, die in januari j.l. aftrad als directeur van het AARO, meent dat er met het nieuwe rapport ‘afgerekend gaat worden met de desinformatie omtrent UFO’s en dat ‘complottheoretici binnen de overheid de uitgaven voor het onderzoek naar UAP’s opdrijven’. Kirkpatrick maakte deze bewering recent in een podcast bij Peter Bergen, The Room.  Kirkpatrick is recent opgevolgd door Tim Phillips. Het AARO, als opvolger van het UAPTF, werd in 2022 opgericht om militaire rapporten van UAP-waarnemingen te verzamelen en transparanter te zijn over wat de regering weet van UAP’s.  Bronnen; Space.com, The Guardian, NOS, Joe Rogan, AARO, Weaponized, NASA, Reuters, CBS, The Guardian, The Guardian (David Grusch),

 

Share

Comments

  1. Nou jullie hebben het al wel door he. Het AARO is een desinformatie organisatie. De aarde word al eeuwen bezocht door buitenaardse wezens. Er zullen meer onthullingen komen.
    De voormalige directeur van het inmiddels ter ziele gegane AATIP, een programma dat verband houdt met de UFO video ‘s van het Pentagon, heeft gezegd dat er binnenkort een grote aankondiging komt.
    https://x.com/LueElizondo/status/1765520696657039549?s=20
    https://youtu.be/iMRynvlb5EY?si=Hbf7hWsr5YnZ6CVo

    • Sterker nog Stijn, die slimme AARO onderzoekers zijn zelf buitenaardsen die een menselijke vorm hebben aangenomen om niet op te vallen! Die gasten hebben werkelijk de hele aarde in hun greep en werken al jaren aan onze zelfvernietiging (zie dagelijks NOS journaal). Om ze te ontmaskeren heb je een speciale VR bril nodig die je bij Apple kan bestellen. Zie https://www.youtube.com/watch?v=Xcvo9o-nWg8 Dus aan de slag Stijn, de koekjes bakken zich niet vanzelf 🙂
      Wat je hiervoor minimaal nodig hebt is een Ghostbuster protonpack, dat is een draagbare nucleaire generator die protonenstralen afvuurt waardoor die AARO aliens acuut in zwaveldamp en Higgs bosons desintegreren. Succes!

  2. Recente wetgevende pogingen om informatie over UFO ‘s vrij te geven zijn niet succesvol geweest. Geconfronteerd met een dergelijke situatie heeft een congreslid nu gezegd dat er gegevens zullen gaan lekken; waaronder de officiële locatie waar het definitieve bewijs dat we zijn bezocht, is opgeslagen.

    De verklaring werd afgelegd door Tim Burchett, vertegenwoordiger van het 2e Congresdistrict van Tennessee, die een groot voorstander is geweest van declassificatie en het recht van het publiek om te weten over de oorsprong van UFO ‘s.

    Ik denk dat sommige dingen die zullen lekken de locaties zijn waar de informatie zich bevindt of sommige van deze materialen of objecten. En ik kan niet meer zeggen dan dat”, aldus Burchett toen hij werd geïnterviewd voor Podcast UFO

    https://www.youtube.com/live/YTgrO_JEYD4?si=Zula25rBaT04rAKz

    In dit verband is het de moeite waard eraan te denken dat klokkenluider David Grusch had onthuld dat Lockheed Martin , een van de grootste aannemers van de Amerikaanse overheid, een van de bedrijven was die fragmenten in zijn bezit had die waren teruggevonden van neergestorte buitenaardse schepen.

    Grusch zei destijds dat hij de inspecteur-generaal van de inlichtingengemeenschap het adres had verstrekt van een van de faciliteiten waar dit materiaal was ondergebracht.

    Zou dit de informatie kunnen zijn waarnaar het congreslid verwijst? Is ‘Plan B’ geactiveerd om de derubricering op de harde manier uit te voeren, dat wil zeggen door middel van lekken?

  3. ir. Leo Vuyk zegt

    Alleen al de toenemende veelheid aan snapshots van UFOs gemaakt door toeristen uit het vliegtuig raam zijn voor mij aanleiding te veronderstellen dat ze (UFOs) er echt zijn.
    Echter Politici weten zich geen raad met de logische verklaring, mogelijk vanwege de resulterende onrust onder het volk.
    Het lijkt wel een reden om Bob Lazar enige credit te geven en meer onderzoek te doen.
    Want het lijkt dat op aarde haast gemaakt moet worden met een nieuwe fysica o.a. over deQM zwaartekracht oorzaak.

    • Tja duidelijk toch? Ze hebben niks gevonden en dat zullen ze ook nooit omdat ze hier niet bestaan en er wordt toch al meer dan 75 jaar naar bewijs gezocht. eigenlijk net als andere mythologische wezens als bijvoorbeeld kabouters, gnomen en kobolds. Alles is van horen zeggen. Het is ook niet meer “in” om in kabouters te geloven. De aliens zijn de nieuwe kabouters.
      Het is ook verrassend hoe toepasselijk het stukje
      https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Mythologie op aliens is.
      En ja ze zeggen niet wat je wilt horen he Stijn, dus is het een “desinformatie organisatie.”

  4. In de annalen van onverklaarde verschijnselen en UFO ontmoetingen neemt de waarneming van de Ariel School op 16 september 1994 een unieke plaats in. Op deze dag beweerde een groep van 62 schoolkinderen tussen 6 en 12 jaar getuige te zijn geweest van een UFO en zijn buitenaardse inzittenden op het schoolplein in Ruwa, Zimbabwe.
    Het UFO incident op de Ariel School valt op door het enorme aantal getuigen. De kinderen beschreven het vaartuig als een groot, zilveren schotelvormig voorwerp. Ze meldden ook dat ze kleine mensachtige figuren met grote, zwarte ogen hadden gezien die telepathische boodschappen communiceerden waarin ze waarschuwden voor de aantasting van het milieu.
    Er waren geen volwassenen die getuige waren van de gebeurtenis, maar de verhalen van de kinderen waren opmerkelijk consistent, zelfs bij afzonderlijke ondervragingen. De gedetailleerde tekeningen van het vaartuig en de wezens, verlenen hun verhalen nog meer geloofwaardigheid. Bovendien waren er meldingen van fysieke sporen op de landingsplaats, hoewel er destijds geen definitieve conclusies werden getrokken vanwege het gebrek aan wetenschappelijk onderzoek.
    De waarneming op de Ariël school had een diepgaande impact op de lokale gemeenschap en de bredere samenlevingsperceptie van UFO verschijnselen. De eerste reacties varieerden van ongeloof tot angst, waarbij sommige ouders de invloed van televisie in twijfel trokken. Naarmate de kinderen echter consequent aan hun verhalen bleven vasthouden, zelfs tot in de volwassenheid, maakte het scepticisme na verloop van tijd plaats voor nieuwsgierigheid en openheid over de mogelijkheid van buitenaards leven.
    Hoewel de kern van de verhalen van de kinderen in de loop van de tijd opmerkelijk consistent is gebleven, zijn sommige elementen in de hervertelling geëvolueerd of verfraaid, vaak als weerspiegeling van hun individuele verwerking van de ervaring. Er is ook een discussie onder experts over de vraag of de verhalen van de kinderen door elkaar of door externe factoren zoals de media zijn beïnvloed.
    Er zijn psychologische verklaringen voorgesteld, zoals massahysterie of gedeelde hallucinaties. Deze theorieën hebben echter moeite om de consistentie van de gedetailleerde beschrijvingen van de kinderen te verklaren. Sociologische verklaringen wijzen op een gedeeld cultureel of maatschappelijk geloof in buitenaardse wezens.
    Het incident was aanleiding voor serieus onderzoek door vooraanstaande figuren uit het veld, zoals de Harvard psychiater Dr. John Mack. Ondanks het risico voor zijn reputatie hield dr. Mack uitgebreide interviews met de getuigen en kwam tot de conclusie dat hun verhalen geen verzinsels of fantasieën waren, maar echte ervaringen.
    De waarneming door de Ariel School droeg bij aan de groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal dat de wetenschappelijke gemeenschap ertoe aanzette de UFO verschijnselen serieuzer te nemen. Toch benadrukte het ook de moeilijkheden en complexiteiten van het onderzoeken van dergelijke verschijnselen, van het veiligstellen van fysiek bewijs tot het overwinnen van maatschappelijk stigma.
    Het Ariël school fenomeen presenteert een overtuigend argument voor het bestaan van UFO ‘s en mogelijk buitenaards leven. De geloofwaardigheid van de getuigen, de consistentie van hun verhalen en het ontbreken van enig duidelijk motief voor verzinsels maken dit incident tot een van de meest aangrijpende UFO zaken in de geschiedenis.
    Dit incident heeft ook aanleiding gegeven tot discussies over de mogelijkheid van buitenaards leven en de gevolgen daarvan voor de mensheid. De boodschap van bezorgdheid over het milieu die naar verluidt door de buitenaardse wezens wordt gecommuniceerd, zowel reëel als geïnterpreteerd, onderstreept de universele relevantie van dergelijke kwesties.
    De UFO waarneming door de Ariel School blijft een raadsel dat ons begrip van de werkelijkheid uitdaagt en ons dwingt onze plaats in het universum in twijfel te trekken. Ongeacht iemands standpunt over het bestaan van UFO ‘s of buitenaards leven, dient dit incident ongetwijfeld als een herinnering aan de enorme mysteries die ons universum nog steeds herbergt.
    https://youtu.be/8L6M2mRcux4?si=oYL_I_tuTNifuB1F
    https://youtu.be/Pqc5tfCgFC8?si=zy8p-_BD8h9uC4F3

  5. Daar ga je weer Stijn. Geen enkel bewijs. Alles weer van horen zeggen. Overtuigend bewijs zeg je weer. Waar dan? “het dwingt ons onze plaats in het universum in twijfel te trekken” haha Tuurlijk Stijn. Droom lekker verder man. Kaboutertjes

Speak Your Mind

*