26 mei 2024

Kleurrijk filmpje waarin het zonnestelsel wordt uitgelegd

kleurrijk zonnestelsel

Credit: from the YouTube video

Het zonnestelsel is ons thuis in de ruimte. Het is de kosmische buurt waarin we allemaal zijn opgegroeid en waarin al onze kinderen, kleinkinderen en achter-tot-de-macht-honderd-kleinkinderen zullen opgroeien (tenzij we een manier vinden om ons zonnestelsel te verlaten). Helaas zal dit niet eeuwig duren: ooit zal de zon gaan opzwellen en alle binnenplaneten gaan roosteren.

Tot dat moment is het zonnestelsel een mooie plaats om “ons thuis” te noemen, al zeg ik het zelf.

Philipp Dettmer is een ontwerper van educatieve filmpjes en hij heeft een prachtig animatiefilmpje gemaakt, waarin de basisstructuur van het zonnestelsel wordt uitgelegd. Hij heeft hierbij gebruik gemaakt van kleurrijke beelden en simpele vormen om de hoofdpunten van onze kosmische buurt te illustreren. Het filmpje zal niet alle ins and outs van de planeten vertellen en moet zeker niet als routekaart gezien worden. Het is wel een leuke en mooie gemaakte animatie 🙂

(Kom op, geef maar toe – je hebt dankzij het filmpje iets nieuws geleerd!)

Share

Comments

  1. Mooie en duidelijke animatie met veel info…..top!

Speak Your Mind

*