30 november 2023

Vlieg over het oppervlak van Mercurius

De MESSENGER is in een baan om Mercurius gekomen

Boek een ritje op de Mercurius-expres en vlieg mee met de MESSENGER-ruimtesonde! Jawel, NASA heeft twee korte filmpjes vrijgegeven, gebaseerd op 280 foto’s die gemaakt zijn door de Narrow-Angle Camera, met tussenpozen van vier seconden. Op de video’s is het pokdalige landschap zichtbaar van het zuidelijke halfrond van de kleinste planeet in het zonnestelsel.

Iedere video heeft een een bereik van zo’n 150 kilometer. De krater die zichtbaar is aan het begin is het 190 kilometer brede Schubert-bassin. Overigens zijn nieuwe kaarten van Mercurius beschikbaar op de USGS-website! Dankzij MESSENGER hebben we nu het gehele oppervlak (jawel, 100 procent) in kaart gebracht van de eerste rots vanaf de zon. Je kunt ze hier op je gemakje bekijken.

Bron: Universe Today

Share

Comments

  1. Er is vrij weinig materiaal over Mercurius. Dat viel me op toen ik begin 2010 en later (2012) een filmpje ging maken over Mercurius. Ik zal de link hier naartoe maar niet plaatsen want dan komt het in de Spambox terecht. Mijn 2 reacties die ik gisteren had geplaatst zie ik ook nergens. En daarvan was één zonder link! Nou, ik ben benieuwd of het dit keer wel lukt.

    • Olaf van Kooten zegt

      Je mag gewoon linkjes plaatsen hoor, ik ga er persoonlijk voor zorgen dat jouw reacties gewoon op de site terecht komen! Heb je trouwens al een account voor astroblogs? Indien niet, wel doen, dan wordt het risico kleiner dat je berichten in de spambox terecht komen.

      • Jazeker heb ik een account hier. Maar ik kreeg steeds foutmelding bij het inloggen en na weken heb ik het vandaag weer eens opnieuw geprobeerd om in te loggen met mijn wachtwoord en tot mijn grote verbazing werkte het. Dus ik log me nooit meer uit 😀

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: