14 december 2019

Het complete verhaal van komeet ISON (+ documentaire)

ISON langs de zon

We gaan het bij AstroBlogs

Comments

 1. Tegen beter weten in heb ik gisteren vroeg tóch naar een “restant” van ISON gezocht (NASA kan wel meer vertellen)
  Heb wat opnames en foto’s gemaakt maar verder dan (links) HIP 79634 en (rechts) HIP79007 en 79047 was er niets spectaculairs te zien daaronder ;-(

 2. Beste,

  Ik lees met veel verbazing het zoetsappige verhaal over ison, afkomstig van nasa. Enerzijds gaat mijn verbazing uit naar het feit dat nasa met al haar investeringen om ison te kunnen zien niet in staat is te tippen aan de beelden en analyses van amateurs, anderzijds gaat mijn verbazing uit naar de mensen die deze zoetsappige verhalen klakkeloos overnemen.

  Ison is inderdaad gedefragmenteerd, maar zeker niet tot één piepklein deeltje! Onderzoek dit eens goed, zoals vele journalisten dit niet doen en kom dan met je verhaal. Als deze journalistieke capaciteiten niet aanwezig zijn is er altijd nog zoiets als het rationeel vermogen om aan de hand van feiten te komen tot een andere waarheid of wellicht je intuïtie…

  Ik zie graag bewijs van het feit dat ison bestaat uit een piepklein stukje en ons verder niks brengt. Wellicht dat de volgende instelling kan voorzien in enkele logische denkrichtingen, bpearthwatch.

  Mvg.

 3. René H. zegt

  Volgens een radioverslag dat ik onlangs hoorde, zou ISON uiteen gevallen zijn in losse brokstukken variërend in grootte van een voetbal tot die van een flinke autobus. Juist hierdoor zou het effect op 28 december, als de overgebleven brokstukken van Ison het dichtst langs de aarde komen nogal spectaculair kunnen zijn.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: