29 juli 2021

Olympisch vuur ontstoken met ‘ruimtefakkel’

Gisteravond hebben we allemaal kunnen zien hoe de Russische atleten Irina Rodnina en Vladislav Tretiak bij de opening van de 22e Olympische Winterspelen in Sotsji het Olympisch vuur ontstoken. Dat deden ze met een fakkel die een paar maanden terug in de ruimte is geweest. Op 9 november werd de fakkel namelijk meegenomen door de kosmonauten Oleg Kotov en Sergey Ryazanskiy tijdens een ruimtewandeling buiten het ISS.

Credit: Roscosmos

Er waren meer kosmische tintjes aan de openingsceremonie, zoals kosmonauten die betrokken waren bij het dragen van de Russische en Olympische vlag en het uitzenden van beelden in het Olympische stadion van de ruimtewandeling. Er werd ook een dans uitgevoerd met als kosmonauten verkleedde dansers rondom een model van de Wostok, de raket waarmee de eerste satelliet en mens in de ruimte werden gelanceerd.

Bron: Space.com.

Comments

  1. Jan Brandt zegt

    Ja….één van die dragers van de Olympische vlag was niemand minder dan Valentina VladimirovnaTereshkova……..de eerste vrouw in de ruimte en ook tevens de enige vrouw die dit solo heeft gedaan voor drie dagen in de Vostok 6 in Juni 1963!!

  2. WikkieWokkie zegt

    Ik vind het persoonlijk wel jammer dat de vlam gedoofd is tijdens de reis naar het ISS..

    Daarentegen snap ik dat de vlam uit moest wegens veiligheid, maar het is niet meer dezelfde vlam die vertrokken is vanuit Griekenland…

Laat wat van je horen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: