26 mei 2020

Zullen kwantum telescopen grote telescopen overbodig maken?

Zijn over een paar jaar grote telescopen zoals die van de Gran Telescopio Canarias op de Canarische Eilanden overbodig?

Zijn over een paar jaar grote telescopen zoals die van de Gran Telescopio Canarias op de Canarische Eilanden overbodig?

Verspreid over de hele wereld staat een hele rij grote telescopen, zoals de Gran Telescopio Canarias (GTC) op de Canarische Eilanden en de Very Large Telescopes (VLT) in Chili en er komen nog grotere telescopen aan, zoals de Europese Extreme Large Telescope (ELT). Maar als het aan Agla

Comments

  1. rudiev zegt

    Ik heb te weinig kennis van telescopen om te zeggen welke telescopen welke voor- en nadelen hebben. Maar ik weet wel dat quantumtechnologie zeker gaat helpen om de telescopen te verbeteren. De belichtingstijds en resoluties zullen er zeker door verbeterd worden. Als je nu ziet hoeveel tijd aanbelichting sommige foto’s nodig hebben gehad vermoed ik dat deze mbv quantumtechnologie verkort gaat worden. Over een bepaalde tijd zal het wellicht net zo snel zijn als een normale foto nemen hier op aarde.. klik flits en klaar(zoiets dan 🙂 ). En dan nog in verschillende frequentiebanden ook, zichtbaar licht,(sub) infra-rood, x-ray..

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: