23 juli 2024

En zo vierden we Wim’s 50e verjaardag bij Volkssterrenwacht Mercurius

Wim Bijl – een goede vriend uit het oer-Astrotijdperk van Astrobloggers Jan en mij – is vijftig geworden. Wat is er nou mooier dan compleet als verrassing door je vrouw, familie en vrienden op de Volkssterrenwacht Mercurius in Dordrecht te worden ontvangen en daar je jubileum te vieren? 🙂

Sinds 1 april j.l. is er een nieuwe beheerder op Mercurius, Harry van Zijp, en die ontving gisteravond de jarige Wim, eh… voor de gelegenheid AbraWim.

We waren met een gezelschap van zo’n dertig mensen en dat werd door Harry in tweeën geknipt, waarbij de ene ploeg eerst een praatje over het zonnestelsel aan mocht horen en de andere ploeg een kijkje door de grote kijker van de volkssterrenwacht mocht nemen, de 150mm Carl Zeiss refractor uit 1920. Daarna wisselden de ploegen. Hieronder die refractor, met daaraan verbonden een Lunt zonnekijker.

Het was nog niet helemaal donker, maar we konden nog wel mooi Jupiter met z’n vier maantjes aan de westelijke hemel bekijken. Na afloop was er champagne voor de jarige en alle aanwezigen. Wim, nogmaal gefeliciteerd!

Share

Speak Your Mind

*