23 juli 2024

Over biechten, ouderdom en Messier 92

Messier 92, een bolvormige sterrenhoop in het sterrenbeeld Hercules

Messier 92, een bolvormige sterrenhoop in het sterrenbeeld Hercules

Biechten?? Ja, Biechten, want vergeef mij

Share
Over Jan Brandt

Comments

 1. Monique zegt

  Jan, ik heb je sappige verhaal weer met brede glimlach gelezen. Maar… je laat mij wel een beetje schrikken als je het over je fysiek hebt :O
  Je bent pas 52 en zit wellicht op de helft (net als ik, haha) Ben ik even een bofkont met mijn fysiek, nooit klachten of wat 😀
  En uhm, wat is die roze veeg nou op je plezante dubbel-Newton? Hoort dat zo of heeft je kleindochter met de spuitbus gespeeld? Best een leuk kleurtje eigenlijk wel.

 2. Goed gevolgd plaatje ! :))

 3. Jan Brandt zegt

  Hoi Monique….OK..OK…wellicht heb ik dat geblaat over mijn hoegenaamd tanende fysiek voor de smeuigheid van het verhaa net effel een tikkie..eh…aangedikt….maar toch moet gezegd worden dat ergonomisch gezien ik nu echt wel een stukkie gelukkiger ben sinds de installatie van mijn nieuwe “volgNewtonnetje”. Oh….enne wat “die roze veeg” betreft….bij gebrek aan kleinkinderen danwel kinderen in het algemeen (aangezien ik al 52 jaar moeite genoeg heb om mijzelve “een beetje opgevoed te krijgen”…heb ik/hebben wij de wijze c.q. jammerlijke beslissing genomen om dit hoofdstuk maar even over te slaan) moet ik toegeven dat “deze veeg” geheel eigen werk is. Omdat de doorsnee kijkerbuis doorgaans altijd “saai wit” gelakt is, vind ik het gewoon heel leuk om deze “een beetje op te pimpen” in de soms meest “vreselijk wilde” kleurenschema’s. Zo krijgt een telescoop een beetje “een eigen persoonlijkheid”, als je begrijpt…snik…waardeert wat ik hiermee bedoel?? Mijn “Astrofotografie-pijp”, mijn kosmische zuurstok” heeft een “camouflage-patroon” van lichtgrijs en wellicht een tikkie te roze uitgevallen diep paars….die veeg dus!!

Speak Your Mind

*