2 maart 2024

Astrofotografie….vanuit een straalvliegtuig!

Credit: ALEXx360 (Alessandro Merga)

Hebben jullie wel eens geprobeerd om astrofoto’s te schieten vanuit een vliegtuig? Vast niet 🙂 – een amateur-astronoom heeft bovenstaande opname gemaakt van de Melkweg in het sterrenbeeld Boogschutter…..vanuit een raampje van een Boeing 747! Dit is natuurlijk geen gemakkelijke opgave: een vliegtuig beweegt en niet te zuinig ook! Vandaar dat de fotograaf 90 opnames van 30 seconden heeft gemaakt. Uiteindelijk heeft een enkele opname van 10 seconden tot bovenstaand resultaat geleid. Respect! 😀

Share

Comments

  1. Joepie zegt

    Volgens mij betreft de afbeelding een enkele belichting van 10 seconde (lucky shot) en niet een stack van 90 x 30 seconden. De tekst op APOD was een beetje onduidelijk. Lijkt me ook best logisch, want de fotograaf hield de camera zelf vast.

Speak Your Mind

*