27 februari 2024

Ether snuiven en schrijven op de maan

Ether snuiven bij WORM

Ether snuiven bij WORM

Op vrijdag 14 november a.s. kunnen we op het poppodium van WORM in Rotterdam de ether snuiven! Nou ja bij wijze van dan, want sinds de experimenten van Michelson en Morley in 1887 weten we dat de ether niet bestaat, waarmee ze de weg plaveiden voor Einstein’s speciale relativiteitstheorie. Ether Snuiven is een mini-productiehuis waarbij het maken van van de productie ook meteen het presenteren van de productie behelst. Dit wordt uitgevoerd in twee gedaantes: enerzijds tijdens het informele live event van dezelfde titel, anderzijds als tape compositie die ook op de radio wordt uitgezonden. De deelnemende kunstenaars zijn Sjoerd Leijten, Dewi de Vree en Daniela de Paulis – h

Share

Comments

  1. Volgens mij is “Ether snuiven” meer een homomieniche uitspraak.

  2. Met aan “Ether snuiven” wordt toch niks anders bedoeld dan een dagje “snuiven aan de cultuur” van de radio.

    Uiteraard heeft dat niks te maken met de chemische verbinding DiEthylEther [ C2H5-O-C2H5 ] , welke kortweg in de volksmond ook ether wordt genoemd.
    Vanwege het ontploffingsgevaar lijkt met mij niet raadzaam om de stof ether bij elektrische/elektronische apparatuur te gebruiken, welke bij radio’s juist nodig zijn. En ook het opsnuiven van deze verbinding is niet aan te bevelen, tenzij je je hersenen wenst op te lossen… 🙁

    Groet, Paul

Speak Your Mind

*