28 september 2023

Live from Darmstadt: Philae’s eerste ‘farewell’-foto is binnengekomen!

farewell

De eerste foto gemaakt door Philae is zojuist binnengekomen. Het is een ‘farewell’ foto die gemaakt is met CIVA, de Comet nucleus Infrared and Visible Analyzer, waarbij wordt teruggekeken naar Rosetta. Het CIVA centrum van de ESA in Toulouse heeft al laten weten dat de foto’s op aarde zijn gearriveerd, als ’t goed is zijn dat er twee. Hierboven de eerste foto gemaakt door CIVA die binnenkwam, ‘the first postcard after separation‘, gemaakt 52 seconden na het loskoppelen. Op de foto zie je bovenaan een zonnepanneel en Rosetta zelf, de lichte vlek eronder is de zon. Ik was zojuist ook in de grote conferentiezaal, waar prof. Jean-Pierre Bibring van het CIVA-team uitleg gaf over de foto. Via de controlroom liet vluchtleider Accomazzo weten dat tot nu toe alle signalen van Philae uitstekend zijn.

Share

Comments

  1. Wat een succes!! Eigenlijk niet te bevatten wat er nu al is bereikt. Wil graag blijven horen hoe het verder gaat.
    TvOostrum

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: