28 september 2023

25 november: het Gala van de Wetenschap in Amsterdam

gala

De wetenschap inspireert ons om grote vragen te stellen en biedt ons onverwachte antwoorden. Hoe voeden we de almaar groeiende wereldbevolking? Hoe kunnen we kennis van het ontwikkelende brein benutten om jongeren op weg te helpen in een veeleisende maatschappij? Hoe geven de kleinste bouwstenen het universum vorm? Hoe kunnen wetten en regels helpen de samenleving te organiseren?

Deze en vele andere vragen komen aan bod op 25 november op het Gala van de Wetenschap, georganiseerd door Folia, New Scientist, Het Parool en de Stadsschouwburg Amsterdam. Grote namen uit de Amsterdamse academische wereld komen bijeen en geven in korte, toegankelijke lezingen inzicht in opmerkelijke en veelbelovende ontwikkelingen op hun vakgebied.

Het is de tweede editie van het Gala, na het succesvolle debuut in 2013 staat er wederom een ijzersterke line-up paraat. Natuurkundige en meesterverteller Robbert Dijkgraaf komt als erespreker over uit Princeton en reikt ook de naar hem vernoemde essayprijs uit. Daarnaast geven hoogleraar ontwikkelingsneuropsychologie Eveline Crone, hoogleraar privaatrecht Edgar du Perron, universiteitshoogleraar Louise Fresco en hoogleraar natuurkunde Mark Golden inzicht in nieuwe ontwikkelingen op hun vakgebied. Verder op het programma: een kort interview met hoogleraar vaderschap Renske Keizer en lector journalistiek Piet Bakker, snedige columns van game-expert David Nieborg en mediawetenschapper Linda Duits en een publieksexperment met hoogleraar degeneratieve neuropsychologie Erik Scherder. Universiteitshoogleraar Alexander Rinnooy Kan sluit de avond af.

De presentatie is in handen van programmamaker Isolde Hallensleben (Jakhalzen, Labyrint radio). Kijk bij meer informatie in de bron voor meer informatie over de sprekers. Daar zijn ook de kaarten

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: